De pan vullen met ongeveer 0,5 centimeter jozo keukenzout. De bodem moet goed bedekt zijn.

Pan op middel hoog vuur zetten. Zo nu en dan schudden, zodat de randen ook wat meekrijgen.

PAS OP !!!!!!!

Bij grote felle branders het vuur temperen (smeltpunt van het materiaal is 700 graden celcius).
Na 15 tot 20 minuten pan uitzetten en af laten koelen.
Het heeft een etsende werking op het materiaal en maakt de poriën schoon.
De pan met water uitspoelen en U kunt gaan bakken.

In het begin de pan goed vet houden, nadat de poriën zich verzadigd hebben, kunt U minder boter gebruiken.

De pan nooit met zeep schoonmaken, warme pan zo onder de kraan en hij zal zichzelf schoon stomen.
U kunt eventuele bakresten met een ouderwetse metalen pannenspons verwijderen.

Mocht U nog vragen hebben dan zijn wij gaarne bereid U verdere informatie te geven.
Tel. 077-4731235.

Verder wensen wij U veel bakplezier.